جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

طرف قرارداد با بیمه آتیه سازان

طرف قرارداد با بیمه آتیه سازان

آیا هدفون به شنوایی ما آسیب می رساند؟

purple-woman-headphone

آنچه در مقاله آیا هدفون به شنوایی ما آسیب می رساند؟ می خوانید

هدفون و شنوایی

امروزه هدفون تبدیل به یک وسیله پر استفاده در زندگی روزمره ما شده، بسیاری از افراد ممکن است از خود بپرسند که آیا این عادت بزرگ جهانی استفاده از هدفون ممکن است به شنوایی‌مان آسیب برساند؟ یا اینکه این فرضیه تنها یک روش برای مجبور کردن مردم جهت کنار گذاشتن هدفونشان است؟!

اگرچه بسیاری از مطالعات ثابت کرده‌اند که استفاده از هدفون به گوش‌ها آسیب می‌رساند، اما این آسیب وارده لزوماً به خاطر استفاده از هدفون نیست. وسایلی چون هندزفری و هدفون همانند بسیاری از وسایل دیگر، درصورتی‌که به‌درستی استفاده نشود می‌توانند باعث ایجاد آسیب شوند. ما با استفاده بسیار زیاد از هدفون، آن‌هم با صدای خیلی بلند، قطعاً می‌توانیم باعث ایجاد صدمات جدی به شنوایی‌مان شویم.

استفاده از هدفون چگونه باعث صدمه رساندن به شنوایی می‌شود؟

هدفون با هدایت مستقیم صدای موسیقی به درون گوش، کیفیت صوت را بالا برده و به افراد اجازه می‌دهد به‌صورت فردی و با کیفیت بالا به موسیقی گوش دهند. اما همین هدایت مستقیم صدای موسیقی به گوش، می‌تواند عملی خطرناک برای گوش‌هایمان باشد. ممکن است برای به حداقل رساندن صداهای مزاحم اطرافمان، صدای موسیقی را بالاتر ببریم که همین امر می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

بگذارید برای روشن‌تر شدن موضوع یک مثال بزنم. موتورسیکلت صدایی برابر با ۱۰۰ دسی‌بل تولید می‌کند. این صدا برای ما صدایی بلند و ناخوشایند بوده و ممکن است باعث شود ساعت‌ها صدایی سوت مانند در گوشمان بشنویم. حال از طرفی دیگر، زیاد کردن صدای هدفون تا ۷۰ درصد قدرت دستگاه، صدایی به بلندی ۸۵ دسی‌بل تولید می‌کند که اتفاقاً مستقیماً وارد گوشمان شده و میزان آسیب را چند برابر می‌کند! همچنین اگر در یک مکان شلوغ باشید و مثلا صدای محیط ۷۵ دسیبل باشد شما برای شنیدن واضع موسیقی مجبور هستید تا صدای دستگاه را تا ۹۰ دسیبل بالاببرید، مشکل این است که گوش‌هایمان نمی‌توانند تشخیص دهند کدام‌یک صدای ناخوشایند موتورسیکلت و کدام‌یک موسیقی است؛ ۹۰ دسی‌بل، ۹۰ دسی‌بل است!

چگونه از ایجاد این آسیب جلوگیری کنیم؟

وحشت نکنید! نیازی به جمع‌آوری هدفون‌ها و هندزفری‌ها برای جلوگیری از آسیب شنوایی نیست. برای اجتناب از ایجاد این آسیب، تنها کافی است این ۴ نکته‌ای که در ادامه ذکر شده است را رعایت کنید:

1. صدای موسیقی را کمتر کنید

decrease-phone-volume

صادقانه بگویم، این راه بسیار آسانی است. تنها کافی است صدای پخش‌کننده موسیقی‌تان را کمی پایین‌تر بیاورید. البته تنها به کم کردن صدا بسنده نکنید. تلاش کنید صداهای دیگری که در محیط وجود دارند مانند صدای تلویزیون و.. را نیز کاهش دهید.

2. از هدفون‌های کاهش‌دهنده صداهای اضافی استفاده کنید

آیا شما هم مانند بسیاری از افراد، برای رهایی از صداهای مزاحم محیط اطراف از هدفون استفاده کرده و با بیشتر شدن صداهای محیطی، شما هم صدای موسیقی را بلندتر می‌کنید؟! اگر از این دسته افراد هستید، بهتر است از هدفون‌هایی استفاده کنید که از صداهای محیط می‌کاهند (در بازار به نام هدفون‌های Noise-Cancelling شناخته می‌شوند) مثلاً هدفون‌هایی که دارای فوم با تراکم بالاتری هستند، می‌توانند از ورود صداهای خارجی به گوشتان تا حد زیادی جلوگیری کنند.

3. به‌جای هندزفری، از هدفون استفاده کنید

bose-noise-cancelling-headphones
استفاده از هدفون بجای هندزفری صدای کمتری را بصورت مستقیم به داخل گوش ارسال می‌کند، در عین حال می‌توانید از گوش دادن به موسیقی با کیفیت لذت ببرید.

آیا تفاوت هدفون و هندزفری را می‌دانید؟! اگرچه این دو واژه بسیار شبیه هم بوده و حتی آن‌ها را به‌جای یکدیگر استفاده می‌کنیم؛ اما «هندزفری» یک وسیله کوچک پلاستیکی یا سیلیکونی است که مستقیماً درون گوش قرار می‌گیرد. از طرفی دیگر «هدفون» با اندازه‌ای بزرگ‌تر روی گوش قرار گرفته و معمولاً تمام گوش سطح را می‌پوشاند. اگرچه فاصله هندزفری تا پرده گوش در مقایسه با فاصله هدفون تا پرده گوش، بسیار ناچیز است و شاید در نگاه اول تفاوت زیادی نداشته باشد، اما استفاده از این دو وسیله در طولانی‌مدت تأثیر بسیار متفاوتی به‌جای خواهد گذاشت.

4. میان گوش دادن به موسیقی، وقفه ایجاد کنید

اگر انجام هیچ‌یک از ۳ روش بالا برایتان مقدور نیست، راه‌حلی به سادگی و کارآمدی ایجاد وقفه میان موسیقی گوش دادنتان وجود ندارد. تنها کافی هر چند دقیقه یک بار، به گوش‌هایتان استراحت دهید. هرچه مدت طولانی‌تری به موسیقی گوش دهید، احتمال ایجاد آسیب به گوش نیز بیشتر می‌شود. سعی کنید به ازای هر ۳۰ دقیقه گوش دادن به موسیقی ۵ دقیقه به گوش‌هایتان استراحت دهید.

نتیجه گیری

همان‌طور که مشاهده کردید، استفاده از هدفون یا هندزفری لزوماً به معنای آسیب رساندن به شنوایی‌مان نیست؛ بلکه با رعایت اصول و نکات ایمنی ذکرشده می‌توانیم در کمال صحت و سلامت گوش‌هایمان، از گوش دادن به موسیقی لذت ببریم. اما اگر احساس می‌کنید شنوایی‌تان صدمه دیده، هرچه زودتر به یک مرکز شنوایی‌سنجی رجوع کرده و به مشکلتان رسیدگی کنید؛ چراکه مشکل شنوایی چیزی نیست که بتوان آن را پشت گوشت انداخت و جدی نگرفت.

منابع

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 3 میانگین: 4.7]

1 دیدگاه

  1. عباس گفته:
    6 مهر 1401

    ممنون از توضیحاتتون برای من که از هدفون استفاده میکنم خوب بود

    پاسخ

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
LinkedIn
Telegram
Print

  مدل‌های سمعک