مرکز تخصصی شنوایی سنجی
کلینیک پیشرفته شنوایی سنجی و سمعک ترنم
Hearing Assessment
شنوایی سنجی
شنوایی یکی از بزرگترین نعمت های زندگی است. برای اطمینان از بهرهمندی کامل از شنوایی در هنگام تولد برای نوزاد تست شنوایی انجام می شود. همچنین در صورت بروز مشکل در شنوایی با مراجعه به پزشکان و متخصصان شنوایی در کلینیک ها خدمات مربوط به گوش از جمله آزمون شنوایی و ارزیابی شنوایی را انجام دهید. و از طریق اقدام به موقع و تشخیص درست برای درمان مناسب مشاوره بگیرید.
چرا آزمون شنوایی در افراد بزرگسال انجام میشود؟
به غیر از نقص مادرزادی موقعیت های دیگری نیز وجود دارند که ما دچار درد در ناحیه گوش و اطراف آن شویم.
ما نیاز به معاینه گوش و ارزیابی میزان شنوایی خود داریم زیرا ممکن سلامت کامل شنوایی و یا قسمتی از آن را از دست بدهیم.
گاهی وارد شدن ضربه های محکم به گوش مانند سیلی یا اصوات خیلی بلند ممکن است به قسمت های حساس گوش ما آسیب بزند و شنوایی ما را دچار اشکال کند، همچنین وارد شدن ذرات خارجی باعث عفونت در گوش میانی و گاهی انتقال آن به گوش داخلی می شود و یا وارد کردن اجسام تیز برای پاک کردن توسط خود شخص به گوش و سهل انگاری باعث صدمه به قسمت های بیرونی، میانی و داخلی گوش شود.
مراحل شنوایی سنجی در افراد بزرگسال
شنوایی سنجی در بزرگسالان زمانی انجام می شود که به علت حادثه یا بیماری احساس کنیم شنوایی ما عادی نبوده و کاهش یافته است. این ارزیابی ها که در دو مرحله اولیه و بالینی انجام می شود شامل مواردی از جمله
۱. ارزیابی اولیه
- درک احساسات و دغدغه های بیمار
- درک مشکلات بیمار در برقراری ارتباط با دیگران
- تشخیص درست وضعیت بیمار از نظر شنوایی و گفتاری
- انتخاب یک راه مناسب برای درمان و بهبودی بیمار
- اماده کردن فرد برای پذیرش مشکل و اقدام درست و به موقع برای درمان
۲. ارزیابی بالینی
این روش که ارزیابی بالینی شنوایی نامیده میشود. یک مصاحبه ساده و مفید برای دریافت اطلاعات از بیمار و وضعیت شنوایی آن و سوابق بیمار از نظر ابتلا به بیماری های دیابت، کلیوی و CVA بررسی می شود همچنین سابقه مصرف مواد مخدر، سابقه کم شنوایی و استفاده از سمعک، سابقه کم شنوایی در خانواده و همچنین شیوه ی زندگی و سلامت روحی روانی بیمار بررسی می شود همچنین وضعیت بینایی و سلامتی جسمی بیمار ارزیابی می شود.
کم شنوایی درد و ناشنوایی ممکن است دلایل زیادی داشته باشد، وارد شدن ضربه هنگام تصادف یا درگیری، مبتلا شدن به بیماری های گوناگون اکتسابی یا بیماری های وراثتی ممکن است ما را در سنین مختلف مجبور به انجام آزمایش ها مربوط به گوش و ارزیابی شنوایی کند. از جمله بیماری های عفونی، اتواسکلوروز، منیر، اتیپ سروز و بیماری خود ایمنی گوش مشکلاتی را برای گوش ایجاد می کنند.
بیش از 5 نوع آزمون شنوایی وجود دارد که در آن به بررسی بیماری های گوش و چک کردن میزان شنوایی فرد می پردازند. آزمون اتوسکوپی، آزمون های دیاپازونی که برای تشخیص مشکلات گوش میانی و بررسی آستانه ی شنوایی موثر است. آزمون های ادیومتریک که به تعدادی آزمون شنوایی تقسیم می شود که به بیماری های مربوط به گوش میانی و پرده گوش و عصب گوش می پردازد . آزمون ASSR-ABR و آزمون MIR از جمله آزمون های دیگری برای تست شنوایی بیمار است. با انجام این آزمون ها و تشخیص پزشک مشخص می شود که فرد با استفاده از دارو یا جراحی بهبود می یابد و یا با نظر پزشک و متخصص گوش سمعک برای بیمار تجویز می شود.
شنوایی سنجی
شنوایی سنجی چیست؟
شنوایی سنجی به معنای اندازه گیری میزان شنوایی است که با ابزارهای مختلف این کار انجام می شود.
توانایی فرد برای شنیدن را تشخیص داد با کمک این روش میتوان تشخیص داد، همچنین این روش میتواند انواع مشکلات شنوایی را تشخیص دهد اما به درستی قادر به تشخیص علت بروز این مشکلات نیست.
چرا باید تست ارزیابی شنوایی انجام بدهم؟
انجام تست شنوایی سنجی برای تشخیص قدرت شنیداری افراد است به همین دلیل در برخی مواقع افراد متوجه اختلال در شنیدن خود می شود یا در گوش خود صداهای اضافی احساس میکنند بنابراین باید از تست شنوایی سنجی استفاده کرد تا بتوان علت هایی که باعث کاهش شنوایی می شوند را تشخیص داد و آنها را کاهش داد، همچنین توصیه می شود افرادی که دارای مشکلات مادرزادی یا ارثی هستند یا انواع مشکلات شنوایی را دارند و افرادی که در معرض صدای بلند قرار دارند حتما از تست شنوایی سنجی استفاده کنند و آن را انجام دهند.
از کجا بفهمم به شنوایی سنجی نیاز دارم؟
عوامل متعددی وجود دارد که میتواند تاثیر مستقیم بر روی کاهش شنوایی داشته باشد، افزایش سن و پیری یکی از عوامل اصلی است که در بزرگسالان باعث کاهش شنوایی می شود همچنین قرار گرفتن در معرض صداهای بلند می تواند تاثیر مستقیمی بر روی شنوایی داشته باشد.
بروز هرگونه علائم زیر نشان دهنده نیاز شما به انجام تست شنوایی سنجی است:
شنیدن مبهم صداهای اطراف و درک دشوار کلمات بخصوص در هنگامی که صدای پس زمینه وجود داشته باشد، عدم حضور گوش بیرونی و به وجود آمدن حفره در پرده گوش.
بنابراین بهترین زمان برای مراجعه و انجام تست شنوایی سنجی بعد از بروز هر کدام از علائم و مشکلات شنوایی است.
ارزیابی شنوایی سنجی شامل چه مراحلی است؟
مراحل تست شنوایی سنجی، دو مرحله است ابتدا باید میزان سطح شنوایی با انجام انواع آزمون ها و روش ها بررسی شود سپس بعد از تشخیص میزان سطح شنوایی انواع معاینات شنوایی انجام شود.
آزمون های شنوایی سنجی چیست؟
انواع تست شنوایی سنجی: ادیومتری تن خالص– آزمون راه استخوانی – آزمون گفتاری – آزمون گفتار در نویز – تمپانومتری و رفلکس اکوستیک – آزمون نویز یکسانساز آستانهها (TEN)
نتیجه آزمون شنواییسنجی چگونه است؟
برای انجام آزمون شنوایی سنجی روش های مختلفی وجود دارد که با تشخیص پزشک متخصص از انواع این روش ها استفاده می شود که پس از دستیابی به نتیجه این آزمون ها مورد بررسی قرار می گیرد تا بتوان به کمک این آزمون ها مشکلات شنوایی را کاهش داد، به طور کلی نتیجه آزمون شنوایی سنجی به شکل نوار گوش یا ادیوگرام است که مورد تفسیر و بررسی پزشکان قرار می گیرد.
برای شنوایی سنجی به کجا مراجعه کنم؟
امروزه انجام آزمون شنوایی سنجی بسیار اهمیت دارد زیرا می تواند مشکلات شنوایی را تشخیص دهد و از بروز انواع مشکلات جلوگیری کند، به همین دلیل مراکز شنوایی سنجی مختلفی وجود دارد که میتواند با انجام انواع آزمون های شنوایی سنجی به شما کمک کند. مرکز تخصصی شنوایی سنجی کلینیک پیشرفته سمعک ترنم با به روز ترین تجهیزات و افراد متخصص با دقت بالا شنوایی سنجی را انجام میدهد.
هزینه ارزیابی شنوایی سنجی چقدر است؟
هزینه انجام تست شنوایی سنجی طبق تعرفههای وزارت بهداشت و درمان است، امروزه تست های گوناگون وجود دارد که تعرفه هر کدام از آنها را سازمان نظام پزشکی به کلینیک ها و مراکز پزشکی می دهد همچنین با داشتن بیمه امکان کمتر شدن هزینه ها وجود دارد.
به طور کلی میتوان گفت که هزینه انواع تست های شنوایی سنجی در تمامی کلینیک ها و مراکز پزشکی به یک اندازه است و بر اساس نوع بیمه هزینه انواع تست ها متغیر است. پس حتما از مراکز تخصصی شنوایی سنجی که دستگاه های پیشرفته دارند استفاده کنید تا دقت این موضوع بالا باشد و از هزینه های اضافه بعدی برای شما جلوگیری کند.
پس از انجام شنوایی سنجی چه کاری لازم است؟
هدف اصلی انجام تست شنوایی سنجی بررسی سطح شنوایی و وضعیت گوش است به همین دلیل اگر شما دچار مشکلات شنوایی مانند کم شنوایی شده باشید با تشخیص متخصصین بعد از انجام تست باید اقداماتی را برای درمان انجام دهید مانند استفاده از سمعک که بر اساس میزان کم شنوایی شما تجویز می شود.
برای بهبود مشکلات شنوایی بهتر است تمام اقداماتی که مرکز شنوایی سنجی به شما توصیه میکند را به خوبی انجام دهید.
Best Hearing Aids
تجویز سمعک
با توجه به بررسی نتایج آزمون های شنوایی بهترین مدل سمعک مناسب برای مشکل شنوایی شما تجویز خواهد شد.
Hearing Assessment
ارزیابی شنوایی
برای تجویز سمعک مناسب میزان کم شنوایی شما با آزمون های مختلف در مرکز تخصصی سمعک ترنم مشخص می شود.
Hearing Aid Advice
مشاوره سمعک
پس از انجام آزمونهای شنوایی نتیجه آن برای شما توضیح داده شده و در انتخاب بهترین سمعک به شما کمک می کنیم.
Electrophysiologic
الکتروفیزیولوژی
برای تجویز سمعک مناسب میزان کم شنوایی شما با آزمون های مختلف در مرکز تخصصی سمعک ترنم مشخص می شود.
1 نظر
بعد از تست شنوایی باید چیکار کنم؟