جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

طرف قرارداد با بیمه آتیه سازان و کانون بازنشستگان تامین اجتماعی

طرف قرارداد با بیمه آتیه سازان و کانون بازنشستگان تامین اجتماعی

Hearing Aid Types

مدل‌های سمعک

در این قسمت می‌توانید با انواع مدل‌های سمعک از نظر شکل ظاهری و عملکرد آشنایی پیدا کنید

مدل‌ها و رنگ‌های درج شده تنها برای آشنایی شما با انواع سمعک بوده و در هنگام سفارش ممکن است رنگ یا مدل انتخابی شما موجود نباشد
لطفا جهت اطلاع از موجودی مدل ها و رنگ‌ها با کارشناسان سمعک ترنم تماس حاصل فرمایید.

سمعک دریافت داخل کانال (RIC)

سمعک دریافت داخل کانال یا Receiver In Canal (RIC) یک سمعک کوچک و جمع و جور با فیت شدن سریع بوده و برای افرادی که برای اولین بار از سمعک استفاده می کنند مناسب است 

 یک سمعک کوچک، جمع و جور و نیمه نامرئی است که تمام ویژگی های کیفی سمعک پشت مانند هوش مصنوعی و بلوتوث را در خود جای داده است در نتیجه نتنها از نظر ظاهری سمعک کاربر پسندی است بلکه از نظر کیفیت صدا نیز دارای ویژگی های بسیار متمایز کننده است و همین ویژگی ها باعث شده است که سمعک های ریک پر فروش ترین سمعک در سرتاسر دنیا باشند.

این سمعک اسم های مختلفی دارد مانند:

  • سمعک ریک
  • RIC (Receiver in Canal)
  • بلندگو داخل کانال
  • سمعک دریافت داخل کانال
  • سمعک پشت گوشی نیمه نامرئی

سمعک های ریک در اغلب تجویز ها نیاز به قالب گیری نداشته و قابلیت تجویز فوری دارند که آن را به سمعکی مناسب برای افرادی تبدیل کرده است که برای بار اول از سمعک استفاده می کنند.

مزایا و نقاط قوت سمعک های (Receiver In Canal) RIC

نکات مهم برای خرید سمعک های RIC

نمای ۳۶۰ درجه

یک رنگ بندی انتخاب کرده و دستگیره را به چپ و راست بکشید

بخش های سمعک ریک

  •  الف-کیس یا بدنه سمعک

  • ب-رسیور یا بلندگو سمعک

صدا های محیطی به وسیله یک یا دو میکروفون تعبیه شده بر روی بدنه ی سمعک جمع آوری می شوند. صدا های جمع آوری شده وارد تقویت کننده های سمعک می شوند و متناسب با بلندی اولیه و ویژگی های فرکانسی خود هر کدام به صورت اختصاصی و متناسب با تنظیم و برنامه ریزی متخصص شنوایی شناسی تقویت می شوند. 

صدا های تقویت شده اینک وارد پردازنده های سمعک می شوند و بر روی آنها یک سری تغیرات متناسب به نوع، میزان و الگوی کم شنوایی بیمار و همچنین نیازها و خواسته های بیمار بنابر تنظیم و برنامه ریزی متخصص شنوایی شناسی صورت می پذیرد تا در نهایت صدای نهایی دارای کیفیت مطلوبی برای فرد کاربر سمعک داشته باشد. 

در نهایت صدا های تقویت شده و پردازش شده به وسیله یک سیم نازک و نامرئی که در انتهای خود دارای یک بلندگو ضعیف است به کانال گوش بیمار منتقل می شود.

انواع تجویز سمعک RIC

تشخیص این که کدام یک از این تجویز ها مناسب بیمارهستند بر اساس میزان و الگوی شنوایی بیمار تعین می گردد. 

الف- فوری با استفاده از سری گنبدی

در تجویز فوری یک سری پلاستیکی گنبدی شکل که از نظر سایز و اندازه مناسب کانال گوش بیمار است و دارای یک سری ویژگی های صوتی است که توسط متخصص شنوایی شناسی تعیین گردیده است در انتهای بلندگو سمعک نصب می شود تا علاوه بر این که کیفیت صدای دریافی را افزایش می دهد سمعک را نیز در گوش بیمار محکم کند. 

ب-اختصاصی با استفاده از قالب گوش

در تجویز اختصاصی ابتدا از گوش بیمار در یک فرایند بسیار تخصصی قالب تهیه می گردد، سپس قالبه اولیه تهیه شده به لابراتوار ارسال می گردد تا قالب نهایی گوش بیمار که کاملا مختص ساختار و ویژگی های گوش بیمار است تهیه گردد و بلندگو به وسیله ی آن در کانال گوش بیمار قرار گیرد.

سمعک های ریک از ظاهر بسیار ظریف و اندازه بسیار کوچکی برخوردار هستند این موضوع سبب شده است این سمعک ها نیمه نامرئی باشند و از نمای رو به رو تقریبا ناپیدا باشند. از طرفی دیگر این سمعک ها بر خلاف سمعک های داخل گوشی که دارای محدودیت از نظر فضای مورد استفاده نیستند در نتیجه می توان در آنها انواع مدار های پردازشی مختلف مانند مدار کاهش نویز، مدار افزایش وضوح گفتار، مدار های وایرلس مانند بلوتوث، مدار مدیریت وزوز گوش، مدار کاهش فیدبک یا صوت سمعک و …. تعبیه کرد که در نهایت همه منجر به افزایش کیفیت صدا ها و در نهایت بهبود زندگی فرد می شود. 

ظاهر ظریف و قابل قبول از طرفی و امکانات و کیفیت مطلوب صداهای این سمعک ها سبب شده است که امروزه در سراسر دنیا سمعک های ریک در ضمره ی پر فروش ترین سمعک ها قرار بگیرند.

سمعک ریک مناسب چه افرادی است؟

-افرادی که الگوی شنوایی آنها به صورت شیب دار است: 

این افراد در صورت استفاده از سمعک نا مناسب ممکن است با احساس پیچش صدا در گوش یا صوت کشیدن سمعک مواجه شوند اما سمعک های ریک به گونه طراحی شده اند که فاصله بلند گو و میکروفون سمعک در آنها از یک دیگر به نسبت زیاد است و از طرفی دیگر دارای فضای زیاد برای جایگذاری مدار های کاهش دهنده فیدبک یا صوت سمعک قوی ترهستند این مورد در نهاین منجر به این می شوند که سمعک در صورت قرار گیری مناسب در گوش بیمار دچار فیدبک یا صوت کشیدن نشود. ان نکته هام باید در نظر داشت که در سمعک های ریک امکان تجویز سمعک به صورت باز است که این موضوع سبب می شود کانال گوش بیمار مسدود نگردد و بیمار صدا ها در گوش بیمار حالت پیچشی و گرفته به خود نگیرند.

-افرادی با افت شنوایی پیشرونده کاندید مناسبی برای استفاده از سمعک های ریک هستند:

با توجه به این که بلند گو اسن یمعک ها در خارج از ساختار بدنه سمعک قرار گرفته است، در صورتی که در اثر افزایش میزان افت شنوایی بیمار نیاز باشد تا سمعک پر قدرت تری تج.یز گردد تنها با تعویز بلندگو قدیمی با بلند گو پر قدرت تر جدید این مشکل بر طرف می گردد و احتیاج به تعویز کل سمعک نیست.

-افرادی که سمعک های داخل گوشی به علت های گونا گون از جمله ساختار نامناسب کانال گوش، افت شنوایی شدید، الگوی شنوایی شیبدار و … مناسب آنها نیست:

 اما دوست دارند سمعک آنها تا حد امکان قابل روئیت نباشد و از ظاهر مناسبی برخوردار باشد.

-افرادی که امکانات و آبشن های گوناگونی مانند بلوتوث، مدار مدیریت وزوز گوش، ارتباط دو گوشی سمعک ها با یک دیگر، اتصال مستقیم به تلفن همراه، مدار های مبتنی بر هوش مصنوعی و …. از سمعک های خود انتظار دارند اما مایل هستند باز سمعک آنها از ظاهر مناسبی برخوردار باشد.

-افرادی که زمان آنها محدود است و احتیاج دارند فورا سمعک خود را دریافت کنند:

در این حالت در صورتی که بیمار کاندید مناسبی برای تجویز فوری باشد سمعک ریک مناسب ترین گزینه است.

سمعک ریک مناسب چه افرادی نیست؟

-افرادی که دارای عفونت گوش میانی یا پارگی پرده گوش هستند:

در این افراد با توجه به این که بلندگو سمعک در داخل کانال گوش قرار می گیرد ممکن است در اثر ترشحات گوش میکروفون دچار سوختگی . آُیب شود.

-کودکان کاندید مناسبی برای اسفاده از سمعک ریک نیستند. سمعک های ریک ساختار بسیار ظریفی دارند و ظربه یا سایر /اسیب های فیزیکی ممکن است دچار آسیب شوند.

-افرادی که گوش آنها جرم بسیار تولید می کنند:

جرم زیاد در کانال گوش نیز می تواند برای بلندگو سمعک آسیب زا باشد و آن را دچار مشکل کند.

-افراد کهنسالی که لرزش دست دارند یا افرادی که ضعف بینایی یا محدودیت حرکتی هستند:

با توجه به این که سمعک های ریک از ساختار های ظریفی برخوردار هستند استفاده از آن برای افرادی که قادر به کار با ابزار های طریف نیستند مناسب نیست.

در نهایت سمعک های ریک نسبت به سمعک های داخل گوشی و سمعک های پشت گوشی مرسوم بهتر می‌تواند صدا را دریافت‏، پردازش کنند که منجر به این می شود صدا با کیفیت بسیار بهتری به گوش بیمار ارسال شود و حتی در برخی موارد مانند مواقعی که حجم کانال گوش بیمار کم است از سمعک های داخل گوشی نیز نامرئی تر هستند.

سمعک های ریک از سایز های گوناگون 10، 312 و 13 در مدل های باتری خور استفاده می کنند اما در سمعک های ریک شارژی احتیاج به استفاده از باتری های یک بار مصرف نیست و با هر بار اتصال سمعک به شارژ فرد حداقل یک روز می تواند از آن استفاده کند.

سمعک های ریک بر خلاف بسیاری از سمعک های داخل گوشی که فاقد سیستم بلوتوث هستند در اکثر موارد دارای بلوتوث هستند و می تواند به صورت مستقیم به تلفن همرا یا سایر سیستم های صوتی که داری بلوتوث هستند متصل شوند.

آیا سمعک Receiver In Canal برای شما مناسب است؟

اینکه کدام سمعک برای شما مناسب است به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد، از جمله آناتومی گوش شما، نوع کم شنوایی، سبک زندگی و نیازهای مورد نظر شما، بودجه خرید سمعک و موارد دیگر.

بهترین راه حل مشورت با یک متخصصی شنوایی برای راهنمایی شماست.
کارشناسان سمعک ترنم آماده پاسخ گویی به تمام سوالات شما و مشاوره در مورد سمعک و کم شنوایی هستند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

سمعک ها از نظر شکل ظاهری به دو دسته کلی سمعک داخل گوشی و سمعک پشت گوشی تقسیم بندی می شوند.
البته در برخی منابع از نوع سوم یعنی سمعک دریافت کانال هم نام برده می شود ولی در نهایت این نوع سمعک هم یک مدل سمعک پشت گوشی محسوب می شود.
سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی خود دارای مدل های مختلفی هستند و هر کدام از این انواع سمعک مزایا و معایب خود را دارند
کارشناسان ما در مزکز تخصصی تجویز سمعک ترنم تمام تلاش خود را می‌کنند تا با توجه به میزان و نوع کم شنوایی و همچنین سبک زندگی و نیازهای شخصی شما بهترین تجویز سمعک را برای شما انجام دهند.