Best Hearing Aids
تجویز سمعک
مراحل تجویز سمعک، توضیحات کلی و موارد بررسی آن در مقاله زیر برای شما گرد آوری شده است. شما میتوانید با ارتباط با کلینیک تخصصی ترنم اطلاعات مرتبط را دریافت کنید.
اهمیت تجویز بهترین سمعک
سمعک یکی از وسایل پیشرفته پزشکی است که برای بهبود شنوایی افراد کم شنوا تجویز میگردد. ساختار سمعک به گونهای طراحی میشود که صداهای محیطی را دریافت کرده و آنها را بر حسب نیاز شخص کم شنوا، تقویت میکند تا به مجاری گوش او برساند. در کلیه سمعکها سه بخش میکروفون، تقویت کننده صدا و رسیور دیده میشود که هر کدام برای عمل مشخصی تعبیه میگردد. در تجویز سمعک ابتدا باید با گذراندن تستهای شنوایی سنجی، میزان کم شنوایی مشخص گردد؛ سپس با انجام مشاورههای لازم و انتخاب نوع سمعک برای شخص، به طراحی و اجرا بر حسب نیاز شنیداری و قیمت مورد نظر شخص استفاده کننده، پرداخته میشود. سپس با تحویل سمعک، تنظیمات لازم متناسب با شرایط استفاده کننده صورت میگیرد و نحوه استفاده از سمعک و روشهای نگهداری صحیح از آن توسط شنوایی شناس به بیمار آموزش داده میشود. مراحل تجویز سمعک برای افراد کم شنوا یا ناشنوا به صورت جزئیتر در ادامه بررسی خواهد شد.
مراحل تجویز سمعک
پس از اینکه میزان شنوایی شما توسط شنوایی شناس یا ادیولوژیست مورد بررسی قرار گرفت، در صورتی که نقص شنوایی تشخیص داده شود، ابتدا به درمانهای دارویی و جراحی پرداخته شده و اگر این موارد موثر نباشد برای بهبود افت شنوایی، توصیه میشود که از سمعک استفاده کنید. در این صورت شما مستلزم گذراندن مراحل تجویز سمعک خواهید بود تا سمعک متناسب با درجه شنوایی شما آماده سازی و تنظیم گردد. بر همین اساس، مراحل تجویز سمعک بدین ترتیب اجرا میگردد:
1. ارزیابی یا تست شنوایی
در این مرحله با استفاده از تست شنوایی سنجی، شنوایی شناس نوع و میزان کم شنوایی و همچنین نوع صداهایی که بیمار در شنیدن آنها با مشکل مواجه است را تعیین میکند. سپس با تست گفتاری، به تشخیص درک کلمات میپردازد و بر اساس نتایج سنجش شنوایی و گفتاری برای تجویز سمعک، تصمیمات لازم اتخاذ میگردد. در این مرحله بر اساس سبک زندگی افراد، نوع نیاز شنوایی او و سایر دادههای به دست آمده از ارزیابی با دستگاه شنوایی سنجی، در مورد تجویز سمعک یک گوشی یا سمعک دوگوشی تصمیم گیری میشود.
2. مشاوره تجویز سمعک
پس از تشخیص میزان کم شنوایی، یکی از اقدامات ادیولوژیست یا شنوایی شناس این است که بر اساس نیاز شنیداری، سوابق پزشکی، وضعیت فیزیکی و میزان نیاز شما به سمعک، میزان هزینه قابل پرداخت بر اساس انواع سمعک با تکنولوژیهای موجود و کارکردهای مورد انتظار از سمعک برای بهبود وضعیت شنوایی به بیمار، مشاورههای لازم را میدهد و بر این اساس در مورد مدل و نوع سمعک، قیمت سمعک و یک گوشی یا دوگوشی بودن آن تصمیمات لازم توسط شنوایی شناس و با کمک بیمار گرفته میشود.
3. قالب گیری سمعک
به منظور ساخت سمعک تجویز شده، از نوعی خمیر مخصوص برای قالب گیری از داخل مجرای گوش و گوش خارجی استفاده میشود که با تزریق به داخل گوش پس از چند دقیقه منسجم شده و شکل مجرای گوش را به خود میگیرد. این خمیر به عنوان قالب اصلی گوش و برای ساخت سمعک، توسط لابراتوار استفاده میگردد. در بیشتر مواقع پس از ساخت سمعک، این قالب را به خود بیمار تحویل میدهند تا در صورت نیاز (به عنوان مثال، گم شدن سمعک) بتوان از روی قالب، برای ساخت مجدد سمعک اقدام نمود.
4. تحویل و تنظیم (فیتینگ) سمعک
پس از انجام قالب گیری و آماده شدن سمعک، با قرار دادن آن بر روی گوش شخص مورد نظر، آزمایشات لازم انجام میگیرد تا میزان شنوایی و کیفیت صوتهای ایجاد شده توسط سمعک بر طبق آستانه شنوایی روی شخص تست شود و تنظیمات مورد نیاز برای سمعک برنامه ریزی گردد.
5. آموزش نحوه استفاده از سمعک
پس از انجام تنظیمات لازم بر روی سمعک، ادیولوژیست نحوه استفاده و گذاشتن و برداشتن سمعک، تعویض باتری، شرایط نگهداری بهینه از سمعک و رفع مشکلات احتمالی سمعک، نحوه استفاده از گارانتی و مراحل مراجعه به مرکز شنوایی سنجی جهت انجام تنظیمات مجدد بر روی سمعک را به بیمار توضیح میدهد. برای اینکه سمعک به شکل صحیحی عمل کند بهتر است در هنگام استفاده به این نکات هم توجه داشته باشید:
- سمعک را نباید در داخل آب فرو ببرید؛ بهتر است به طور مرتب و دورهای، جرم فرو رفته در نوک سمعک را تمیز نمایید
- نحوه و زمان مناسب برای تعویض باتری سمعک را به خاطر داشته باشید
- در زمان استفاده از مواد شوینده صورت، سشوار و هنگام حمام رفتن، سمعک را از گوش خود خارج کنید
- عمر مفید باتری سمعک در معرض هوای خیلی سرد یا خیلی گرم کاهش مییابد و قرار دادن آن در زیر نور مستقیم آفتاب یا محیط سرد توصیه نمیشود
جمع بندی و نتیجه گیری
بهترین نوع سمعک برای هر شخص کم شنوا بر طبق یافتههای حاصل از تستهای شنوایی سنجی و تعیین میزان کم شنوایی افراد تجویز میگردد. بازگشت شنوایی به گونهای که افراد بتوانند صداهای اطرافشان را به صورت واضح و به وسیله سمعک بشنوند، تا حد زیادی اتفاق میافتد. استفاده مستمر از سمعک و صبور بودن در ماههای اولیه پس از تجویز سمعک، نتیجه مطلوبتری در ایجاد سازگاری با سمعک در بر خواهد داشت. بهتر است به خوبی روش صحیح استفاده از سمعک و همچنین تعمیر و نگهداری آن را بیاموزید تا بتوانید با این عضو جدید در گوش خود ارتباط مناسبی برقرار کنید.
Best Hearing Aids
تجویز سمعک
با توجه به بررسی نتایج آزمون های شنوایی بهترین مدل سمعک مناسب برای مشکل شنوایی شما تجویز خواهد شد.
Hearing Assessment
ارزیابی شنوایی
برای تجویز سمعک مناسب میزان کم شنوایی شما با آزمون های مختلف در مرکز تخصصی سمعک ترنم مشخص می شود.
Hearing Aid Advice
مشاوره سمعک
پس از انجام آزمونهای شنوایی نتیجه آن برای شما توضیح داده شده و در انتخاب بهترین سمعک به شما کمک می کنیم.
Electrophysiologic
الکتروفیزیولوژی
برای تجویز سمعک مناسب میزان کم شنوایی شما با آزمون های مختلف در مرکز تخصصی سمعک ترنم مشخص می شود.
2 دیدگاه
سلام خسته نباشین من یه مدتیه گوش راستم درد میکنه که طبق گفته دکتر عمومی که مراجعه کردم نیاز به سمعک دارم چطوری میتونم سمعک مناسب خودمو پیدا کنم؟
استفاده از سمعک عوارض جانبی داره؟ یعنی مشکلات دیگه ممکنه برام پیش بیاد؟