جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

طرف قرارداد با بیمه آتیه سازان

طرف قرارداد با بیمه آتیه سازان

مرکز تخصصی درمان وزوز گوش

کلینیک پیشرفته شنوایی سنجی و سمعک ترنم

Tinnitus

درمان وزوز گوش

وزوز گوش یا Tinnitus به صدای زنگ زدن، سوت کشیدن یا وزوز کردن در گوش گفته می شود.
گاهی‌اوقات علت وزوز گوش، انسداد یا گرفتگی گوش در اثر تجمع زیاد جرم گوش، آسیب دیدگی گوش یا ضربه است. در برخی موارد هم ممکن است، علت وزوز گوش استرس یا استفاده از داروهای مشخصی باشد. بااین‌حال، شایع‌ترین علت وزوز گوش کم شنوایی در اثر سن یا کم شنوایی ناشی از در معرض سر و صدای بلند قرار گرفتن است.
hr-tinnitus

- وزوز گوش چیست؟

وزوز گوش به صدا هایی گفته می‌شود که به طور مداوم آن را در گوش خود حس میکنید و هیچ کس دیگر به جز شما این صدا ها را نمی شنود زیرا هیچ منابع خارجی وجود ندارد که آن را تولید کند و شما تنها کسی هستید که این صداها را می شنوید و می توان گفت که این صداها هیچکدام نتیجه تخیلات شما نیستند، صدای وزوز و سوت گوش ممکن است به طور متناوب و پیوسته در گوش شنیده شود و میزان بلندی آن متغیر است.

می‌توان به طور علمی گفت که این صداها از فعالیت دستگاه عصبی بدون هیچ گونه فعالیت مکانیکی و ارتعاشی حلزون گوش داخلی و همچنین بدون تاثیر هیچ گونه محرک خارجی به وجود می آید که ممکن است امروزه بیشتر افراد به این مشکل دچار باشند.

طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی در جایگاه دهم بیماری های مزمن سالمندان قرار دارد و از شایع ترین نشانه هایی که معمولا همراه با کاهش شنوایی می باشد.

۱۵ درصد کل جمعیت جهان دچار وزوز گوش هستند.

- از کجا بفهمم وزوز گوش دارم؟

هنگامی که شما در گوش خود صداهایی مانند زنگ زدن یا وزوز کردن و همچنین صدای سوت کشیدن را و به طور مداوم حس کنید ممکن است دچار وزوزگوش شده باشید، که این مشکل می‌تواند علت های مختلفی داشته باشد و به دلایل مختلف به وجود آید.

به این نکته توجه داشته باشید که وزوز گوش صدای است که هیچگونه منشأ خارجی ندارد و ممکن است در هر نقطه  از سر یا هر دو گوش شنیده شود و هیچ شخص دیگری جز شما نمی تواند آن صدا را بشنود.

رفع وزوزگوش

- وزوز گوش از چیست؟

علل اصلی وزوز گوش

۱-عوامل مربوط به شنوایی

۲- بیماری های سیستم قلبی عروقی

۳- داروها

۴- عوامل سایکولوژیک(روانشناختی)

۵- عوامل مربوط به فک و دندان ها

۶- عوامل متابولیکی(سوخت و ساز در بدن)

7- قرار گرفتن در معرض صداهای بلند

امروزه علت های زیادی وجود دارد که می تواند باعث به وجود آمدن این مشکل شود یکی از اصلی ترین مشکلاتی که باعث به وجود آمدن وزوز گوش می‌شود آسیب سلول های گوش داخلی است همچنین در کنار این علت عوامل متعددی وجود دارد که می تواند باعث ایجاد وزوز گوش همانند:

1- انواع بیماری های مربوط به شنوایی :

 امروزه انواع بیماری های مربوط به شنوایی وجود دارد که می‌تواند باعث به وجود آمدن وزوز گوش شود مانند کاهش شنوایی حسی عصبی، کاهش شنوایی آمیخته، کاهش شنوایی مرکزی و کاهش شنوایی انتقالی.

الف) کاهش شنوایی انتقالی : اختلالات مربوط به مجرای گوش و گوش میانی ( گوش خارجی و میانی) مثل جرم گوش، بیماری اتواسکلروز، تومور گلوموس در فضای گوش میانی، گسیختگی زنجیره استخوانی گوش میانی

ب) کاهش شنوایی حسی عصبی : بیشترین مبتلایان به وزوز جزو این دسته می باشند. هر عاملی مثل سروصدا ، داروهای سمیت زا برای گوش ، افزایش سن و… که بر روی عصب شنوایی و حلزون گوش تاثیر گذار باشد.

ج) کاهش شنوایی آمیخته : اختلالات همزمان گوش خارجی ، میانی و داخلی

د) کاهش شنوایی مرکزی : اختلالات مربوط به بخش مرکزی سیستم شنوایی

2- انواع بیماری های سیستم قلبی و عروقی:

بعضی بیماری های سیستم قلبی و عروقی مانند فشار خون یکی از عوامل مهمی هستند که می‌توانند باعث به وجود آمدن وزوز گوش شود همچنین کم خونی و یا تنگ شدن دیواره عروقی قلب می‌تواند موجب به وجود آمدن وزوز گوش شود.

3- مصرف انواع داروها :

می توان گفت به طور میانگین ۱۰ درصد افرادی که دچار وزوز گوش می شوند از داروهای خاصی استفاده می کند مانند آنتی بیوتیک ها، آسپرین ها و آمینو گلیکوزیدها، همچنین استفاده طولانی مدت از توتون و کافئین می تواند باعث به وجود آمدن وزوز گوش شود.

4- عوامل روان شناختی یا سایکولوژیک :

برخی عوامل روانشناختی مانند افسردگی نقش بسزایی در به وجود آمدن وزوز گوش دارد و این موضوع باعث تشدید بیماری افسردگی میشود به همین دلیل لازم است که برای جلوگیری از بروز این مشکل حتما بیماری افسردگی درمان شود.

5- عوامل مربوط به فک و دندان:

وجود برخی اختلالات و مشکلات در فک و دهان می تواند باعث بروز وزوز گوش شود مانند اختلال مفصل فکی و گیجگاهی و همچنین وجود علائم دندون قروچه و بد جفت شدن دندان ها روی هم می‌تواند باعث به وجود آمدن وزوز گوش شود.

6- عوامل متابولیکی :

کمبود برخی ویتامین ها و مواد معدنی در بدن می تواند از علت های به وجود آمدن وزوز گوش باشد.

کمبود ید می‌تواند باعث ایجاد پرکاری تیروئید شود و متقابل افزایش بازدهی قلبی باعث ایجاد وزوز ضربانی می شود همچنین بالا بودن چربی خون باعث کم شنوایی و ایجاد سرگیجه و وزوز گوش میشود. پیشگیری از طریق تغذیه سالم مناسب امکانپذیر است. دیابت ، کمبود ویتامین ها مثل گروه Bو مواد معدنی، روی و آهن باعث ایجاد وزوز می شوند.

7- قرار گرفتن در معرض صداهای بلند:

وجود صداهای بلند ناشی از تجهیزات سنگین مانند اره برقی یا سلاح های گرم باعث افت شنوایی می شود همچنین قرار گرفتن به طور طولانی در معرض انواع صداهای بلند می تواند شنوایی را کاهش دهد. وزوز گوش که ناشی از مواجهه با صدای بلندی در مدت کوتاه از بین می‌رود اما اگر در زمان طولانی در معرض صداهای بلندی قرار بگیرید به سلول های حسی موی گوش آسیب وارد می‌شود و در نتیجه باعث به وجود آمدن وزوز گوش میشود.

انسداد گوش به وسیله مواد مترشحه ی گوش: موم مترشحه از گوش می تواند در برابر گرد و غبار و باکتری ها از گوش محافظت کنید هنگامی که مقدار زیادی از این مواد جمع شود نمی توان آن را پاک کرد و در نهایت باعث کاهش شنوایی و تحریک گوش میشود و در نتیجه می‌تواند باعث به وجود آمدن وزوز گوش شود.

علل شایع وزوز گوش

سایر علل وزوز گوش

وزوز گوش

- آیا داروها باعث وزوز گوش می شوند؟

استفاده از برخی داروها می تواند باعث به وجود آمدن وزوز گوش به طور مثال:

آسپرین و داروهای ضد التهابی: استفاده از آسپرین و انواع داروهای ضد التهابی مانند ناپروکسن و ایبوپروفن در مدت زمانی طولانی و با دوز بالا می تواند باعث به وجود آمدن صدای زنگ و وزوز گوش شود و شنوایی را کاهش دهد د که معمولاً با قطع مصرف این مشکل برطرف می‌شود.

بنزودیازپین: داروهای بنزودیازپین مانند آلپرازولام، دیازپام و  لورازپام برای درمان اضطراب مورد استفاده قرار می گیرد افرادی که در طولانی مدت از این داروها استفاده می‌کنند ممکن است دچار وزوز گوش شوند.

انواع داروهای ضد افسردگی تری سیکلیک: داروهای ضد افسردگی تری سیکلیک برای درمان افسردگی، کاهش اضطراب و درد مزمن سردرد میگرنی استفاده میشود که ممکن است باعث به وجود آمدن وزوز گوش شوند.

آنتی بیوتیک ها: استفاده از آنتی بیوتیک های مانند جنتامایسین و توبرامایسین برای درمان انواع عفونت های شدید و انواع باکتری ها استفاده می‌شود که می‌تواند باعث کاهش شنوایی و ایجاد وزوز گوش.

- انواع وزوز گوش چیست؟

وزوز گوش از مشکلات بسیار رایج است که در بین افراد بسیاری وجود دارد اما ممکن است در هر فرد با فرد دیگر متفاوت باشد، به طور کلی می‌توان وزوز گوش را به دو دسته تقسیم کرد که می‌توان این دو نوع را به دسته های مختلفی تقسیم کرد:

۱- وزوز عینی یا بیرونی ( آبجکتیو ):

وزوز گوش عینی یک نوع بسیار نادر است که فقط ۵ درصد از انواع وزوز را می تواند در بر بگیرد، در این نوع وزوز گوش شخص بیمار می تواند صداهای واقعی بخش از بدن مانند جریان خون یا انقباض عضلات را بشنود و ممکن است این صدا از طریق افراد دیگر مانند پزشک قابل شنیدن باشد که معمولاً به دلیل ناهنجاری عروقی یا انقباض عضلانی به وجود می آید و قابل درمان است.

علاوه بر خود فرد معاینه کننده هم صدای وزوز را می شنود. وقتی که فرد عمل دم ویا بازدم را انجام می دهد شنیده می شود. 

  • وزوزهایی با دلایلی مثل کاهش وزن شدید که باعث وضعیت غیرطبیعی شیپور استاش می شود این نوع وزوز معمولا با استراحت خوب می شود.
  • اگر وزوز شنیده شده حالت ضربانی داشته باشد حاکی از مشکلات عروقی
  • صدای وزوز کلیک ناشی از انقباضات کوتاه و تکرار شونده ماهیچه های گوش میانی

۲- وزوز ذهنی یا درونی ( سابجکتیو ):

این نوع حادتر را فقط خود فرد می شنود. عوامل مختلفی مثل مربوط به گوش ،قلبی-عروقی، مشکلات روانشناختی، داروها و عوامل مربوط به فک، دهان و دندان باعث ایجاد این نوع وزوز می شوند.

یکی از رایج‌ترین نوع وزوز ها گوش که حدود ۹۵ درصد  انواع وزوز گوش را در برمی‌گیرد وزوز گوش ذهنی است، در این حالت هیچ گونه منبع خارجی وجود ندارد که این صداها را تولید کند و معمولاً به دلیل قرار گرفتن در معرض صداهای بلند به وجود می آید.

وزوز گوش ذهنی ممکن است پس از گذشت زمان متوقف شود یا در برخی از افراد هیچ وقت بهبود پیدا نکند و دارای شدت و مدت زمانی متفاوتی است.

در کنار این دو دو نوع اصلی وزوز گوش انواع مختلف سایر علل وزوز گوش نیز وجود دارد مانند:

وزوز گوش عصبی که ناشی از اختلالات عصبی مانند بیماری ام اس به وجود می آید، وزوز گوش ایدیوپاتیک که معمولاً بدون وجود علت مشخصی ایجاد میشود، وزوز گوش ضربانی که فرد مبتلا صدای منظمی را مانند ضربان قلب احساس می کند، وزوز گوش بم و وزوز گوش حاد.

- عوارض وزوز گوش چیست؟

وجود وزوز گوش می تواند تاثیر چشمگیری بر روی کیفیت و سبک زندگی افراد بگذارد اگرچه ممکن است که وضعیت یک فرد با فرد دیگر متفاوت باشد اما در صورت ابتلا به وزوز گوش احتمال بروز علائم زیر وجود دارد:

ایجاد استرس و اختلال در خواب همچنین بروز اختلال در تمرکز و حافظه و ایجاد کج خلقی و بروز بیماری های مانند افسردگی.

بروز هر کدام از این عوارض می‌تواند تاثیر منفی بر روی سطح زندگی افراد بگذارد به همین دلیل بهتر است از روش هایی که برای پیشگیری از وزوز گوش وجود دارد استفاده کنید مانند کم کردن صدا، مراقبت از سلامت قلب و عروق و استفاده از محافظ گوش.

درمان وزوز گوش

- برای وزوز گوش به کجا مراجعه کنم؟

اگر شما هم به طور مداوم صداهای مانند وزوز یا زنگ رو در آن گوش خود احساس میکنید دچار وزوز گوش شده اید این مشکل می‌تواند عوارض جانبی بسیاری را برای شما به همراه داشته باشد که تاثیر منفی بر روی سبک زندگی شما می گذارد.

مرکز تخصصی درمان وزوز گوش کلینیک ترنم  یک مرکز پیشرفته برای درمان وزوز گوش می باشد که با کارشناسان متخصص شنوایی سنجی و دستگاه های پیشرفته در این زمینه فعالیت می نماید.

- تشخیص وزوز گوش چگونه است؟

برای درمان وزوز گوش ابتدا باید علت بروز آن را بررسی کرد مراکز تخصصی درمان وزوز گوش می توانند با انجام انواع آزمایش ها و تست ها علت بروز وزوز گوش را تشخیص دهند. معمولاً برای تشخیص علت وزوز گوش از آزمایش های زیر استفاده می کنند:

  • شنوایی سنجی
  • جنبش
  • آزمایشات تصویر برداری
  • تست های آزمایشگاهی

با انجام هر کدام از این روش ها متخصص می تواند علت بروز وزوز گوش شما را تشخیص دهد و سپس بر اساس آن از روش‌های درمانی مختلفی برای شما استفاده کند تا این مشکل برطرف شود.

درمان وزوز گوش

- روش های درمان وزوز گوش چگونه است؟

هنوز برای درمان وزوز گوش درمان قطعی و کاملی وجود ندارد اما روش‌های دارویی و غیردارویی متعددی وجود دارد که می تواند این مشکل را کاهش دهد و می تواند وزوز گوش را کنترل کند.

درمان دارویی وزوز :

لیدوکایین در مقادیر پایین :

داروهایی مانند لیدوکائین به مقدار کم که باعث کاهش فعالیت غیر طبیعی و بیش از حد سیستم اعصاب مرکزی می شود همچنین به عنوان یک بی حس کننده موضعی در جراحی ها استفاده می شود که می تواند باعث گشاد شدن عروق شود و تاثیرات کوتاه مدتی را داشته باشد،

کاربامازوپین :

داروی کاربامازوپین، یک داروی ضد تشنج است و باعث کنترل سیستم اعصاب مرکزی میشود، همچنین برای درمان وزوز گوش از داروهای ضد اضطراب مانند باربتوراتها و آنتی هیستامین ها استفاده می شود که می توانند وزوز گوش را کنترل کنند.

جراحی روشی مناسب برای درمان وزوز نمی باشد. فقط در مواردی که باعث حذف عامل ایجاد کننده وزوز شود مثل تومور یا هیدروپس آندولنفاتیک موثر است. در عمل قطع عصب شنوایی، نمونه هایی از افزایش شدت وزوز هم گزارش شده است.

درمان غیردارویی وزوز:

هیپنوتیزم/طب سوزنی/ پوشش /سمعک

روش‌های غیردارویی مختلف وجود دارد که می تواند وزوز گوش را کاهش دهد یا آن را کنترل کند مانند:

استفاده از سمعک که می‌توانند به افراد کم شنوا کمک کند و وزوزی که ناشی از کم شنوایی است را کاهش دهد. تحریک الکتریکی از نظر تئوری موثر بر فعالیت نورونی و کاهش وزوز است و باعث تحریک نورون های عصبی میشود باعث توقف پاسخ های خود انگیخته نورون ها می شود.

تغییر برخی داروها می توانند تاثیر موثری بر روی کاهش وزن داشته باشد زیرا برخی داروها همان طور که گفته شد مي‌تواند علت به وجود آمدن وزوز شود، به همین دلیل با مشورت پزشک می‌توان این داروها را تغییر داد.

حذف انواع صدای اضافه می‌تواند تاثیر موثری در کاهش علائم وزوز گوش داشته باشد، برای این کار با استفاده از روش های علمی می توان از دستگاه‌های الکترونیکی برای سرکوب صدای اضافه استفاده کنید، دستگاه هایی که می توانند صداهایی مانند باران یا امواج اقیانوس را تولید کند که معمولاً برای درمان وزوز گوش موثر هستند.

مکانیزم عمل هیپنوتیزم به این صورت می باشد که موجب آرامش و توجه انتخابی و تلقین اثرات مثبت به منظور تخفیف اثرات وزوز می شود. در این شیوه بیمار با تصور کردن شرایط خاص و مطلوب توجه خود را از روی وزوز منحرف می کند.

پوشش وزوز :

مهار و کنترل وزوز به کمک اصوات خارجی ویژه ای که موجب جلوگیری از درک وزوز می گردد.

سمعک :

در افراد کم شنوای دچار وزوز کمک کننده است. با تقویت اصوات محیطی باعث پوشش وزوز می گردد. و یا می توان از ترکیب سمعک و مولد صوتی پوشش دهنده وزوز استفاده نمود.

تحریک الکتریکی :

از لحاظ تئوریکی موثر بر فعالیت نورونی و کاهش وزوز . باعث تحریک نورون عصبی یا حتی توقف پاسخ های خودانگیخته نوزون ها می شود.

درمان وزوز به روش بازآموزی (TRT ) :

تنها روش در درمان وزوز که عوارض جانبی نداشته و مداخله گر نبوده و با توجه به مبانی ادیولوژیک و نوروساینس، نتایج پایدار و موفقیت بیش از ۷۰-۸۰ درصد دارد.

این روش شامل دو بخش می باشد:

  • بخش اول: مشاوره برای خوگیری به وزوز

بیمار وزوز را به عنوان سیگنال بی اثر و یا با تاثیر منفی ناچیز بشناسد.

در این روش توضیحات بسیار پیرامون وزوز و عوامل و پیامدهای آن به بیمار داده می شود تا وقتی که بیمار وزوز را به عنوان پدیده ای با پیامدهای قابل پیش بینی و قابل کنترل بپذیرد. و هیچ گونه اظطراب و ترسی از این پدیده نداشته باشد، تا در مراحل بعدی بتوان توجه و تمرکز بیمار را از روی آن منحرف و تحمل آن را برای بیمار به طور دائمی آسان کرد.

  • بخش دوم: صوت درمانی

جهت اجتناب از سکوت و استفاده از هر نوع صداساز یا مولد صوت می باشد. در طی صوت درمانی با کاهش قدرت سیگنال وزوز ، روند خوگیری و عادت پذیری نسبت به آن تسهیل می یابد.

  • چهار رکن اصلی TRT: ارزیابی ، طبقه بندی درمان، مشاوره اختصاصی و مستقیم و درمان صوتی که در دوره ی زمانی نسبتا طولانی صورت می گیرد.

تمامی این مراحل جهت دست یابی به تغییرات نوروفیزیولوژیک و بهبودی مدنظر برای بیمار می باشد.

روش های دیگر:

مانند تحریک مغناطیسی ، التراسونیک و لیزر درمانی در دست تحقیق می باشد.

نکته بسیار مهم در این روش درمانی، پذیرش طول مدت زمان درمان و انجام مراجعات منظم و پی گیری های لازم توسط بیمار و انجام مشاوره های مداوم از سوی درمانگر برای کسب بهترین نتایج است.

طبقه بندی دیگر جهت شیوه های مدیریت وزوز گوش:

۱- مشاوره و شیوه های روان شناختی

۲ – صوت درمانی

۳- تحریک الکتریکی گوش و عصب شنوایی

۴- لیزر درمانی

۵ – تحریک مغناطیسی ارائه شده از طریق جمجمه

۶- نوروفیدبک(بازخورد عصبی)

۷- طب سوزنی

موثرترین شیوه های مدیریت وزوز گوش:

مشاوره و کاربرد شیوه های روان شناختی در کنار استفاده از انواع صوت درمان ها و همچنین در افراد کم شنوا استفاده از سمعک مناسب که توسط شنوایی شناس تجویز و تنظیم شده باشد.

- داروهای مناسب وزوز گوش چیست؟

قطره وزوز گوش

قرص وزوز گوش

امروزه برای درمان وزوز گوش انواع داروهای شیمیایی وجود دارد که به صورت قرص یا قطره مورد استفاده قرار می گیرد که می توانند وزوز گوش را تا حد امکان کاهش دهند.

استفاده از قطره های مخصوص برای درمان وزوز گوش داروی موثری است که می‌تواند صدای وزوز گوش را کاهش دهد و به مرور زمان آن را از بین ببرد، همچنین مصرف قرص مانند قرص های آسپرین و ضد التهاب و قرص های مانند دیازپام و لورازپام و داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب می تواند در درمان این بیماری موثر باشد و آن را کاهش دهد.

- تجربه درمان وزوز گوش چگونه است؟

وزوز گوش یکی از مسائل آزار دهنده ای است که اکثر مردم امروزه با آن دست و پنجه نرم می کنند، می تواند علت های مختلفی داشته باشد بهتر است برای درمان این مسئله ابتدا علت آن ار پیدا کنید و بر اساس آن درمانی تاثیرگذار انتخاب کنید توصیه می شود که این کار تحت نظر یک کلینیک شنوایی سنجی انجام شود تا به بهترین شکل این مشکل برطرف شود.

- بهترین مرکز درمان وزوز گوش کجاست؟

مرکز تخصصی درمان وزوز گوش کلینیک ترنم  یک مرکز پیشرفته برای درمان وزوز گوش می باشد که با کارشناسان متخصص شنوایی سنجی و دستگاه های پیشرفته در این زمینه فعالیت می نماید. برای اطلاعات بیشتر می توانید با تلفن 86046125 تماس حاصل نمایید.

اگر شما هم به طور مداوم صداهای مانند وزوز یا زنگ رو در آن گوش خود احساس میکنید دچار وزوز گوش شده اید این مشکل می‌تواند عوارض جانبی بسیاری را برای شما به همراه داشته باشد که تاثیر منفی بر روی سبک زندگی شما می گذارد.

مرکز تخصصی درمان وزوز گوش کلینیک ترنم  یک مرکز پیشرفته برای درمان وزوز گوش می باشد که با کارشناسان متخصص شنوایی سنجی و دستگاه های پیشرفته در این زمینه فعالیت می نماید. برای اطلاعات بیشتر می توانید با تلفن 86046125 تماس حاصل نمایید.

گاهی‌ اوقات علت وزوز گوش، انسداد یا گرفتگی گوش در اثر تجمع زیاد جرم گوش، آسیب دیدگی گوش یا ضربه است. در برخی موارد هم ممکن است، علت وزوز گوش استرس یا استفاده از داروهای مشخصی باشد. بااین‌حال، شایع‌ترین علت وزوز گوش کم شنوایی در اثر سن یا کم شنوایی ناشی از در معرض سر و صدای بلند قرار گرفتن است.

برای درمان وزوز گوش ابتدا باید علت بروز آن را بررسی کرد مراکز تخصصی درمان وزوز گوش می توانند با انجام انواع آزمایش ها و تست ها علت بروز وزوز گوش را تشخیص دهند. معمولاً برای تشخیص علت وزوز گوش از آزمایش های زیر استفاده می کنند: شنوایی سنجی، جنبش، آزمایشات تصویر برداری، تست های آزمایشگاهی ؛ با انجام هر کدام از این روش ها متخصص می تواند علت بروز وزوز گوش شما را تشخیص دهد و سپس بر اساس آن از روش‌های درمانی مختلفی برای شما استفاده کند تا این مشکل برطرف شود.

1 دیدگاه

  1. نیکا گفته:
    11 آبان 1402

    خیلی خوب بود مرسی از مقالتون

    پاسخ

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *