جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

طرف قرارداد با بیمه آتیه سازان

طرف قرارداد با بیمه آتیه سازان

بهترین سمعک برای اهالی موسیقی

brothers-playing-guitar

آنچه در مقاله بهترین سمعک برای اهالی موسیقی می خوانید

رابطه سمعک و موسیقی

افرادی که در کار موسیقی هستند مثل آهنگ‌سازان یا نوازندگان، بیشتر از افراد عادی به حس شنوایی خود متکی هستند. مشکلات شنوایی به دلایل مختلفی باعث کاهش شنوایی می‌شود، و قطعا کم شنوایی در افرادی که در کار موسیقی هستند، آسیب‌های بیشتری به وجود می‌آورد. فرقی نمی‌کند یک موسیقی‌دان باشید یا فروشنده قطعات موسیقی یا صرفا یک شنونده خوش‌ذوق، در هر حال برای ارتباط گرفتن با موسیقی به حس شنوایی خوبی نیاز دارید. در این مطلب که به بحث در مورد سمعک و موسیقی اختصاص دارد، ویژگی‌های مختلف سمعک‌های مناسب برای اهالی موسیقی، معرفی می‌شود.

بتهوون، اثبات توانایی‌های انسان

ludwig-van-beethoven-portrait

اگر از اهالی موسیقی باشید قطعا با سرگذشت جالب و پندآموز موسیقی‌دان آلمانی یعنی بتهوون آشنا هستید. در حقیقت بتهوون از ابتدا ناشنوا نبود و از سنی به بعد، به تدریج قدرت شنوایی او کاهش یافت تا در میانسالی دچار ناشنوایی شد. بتهوون کسی بود که ثابت کرد محدودیت نمی‌تواند جلوی شکوفایی استعدادهای یک انسان مستعد را بگیرد و علی‌الرغم مشکل شنوایی، در زمینه موسیقی که ارتباط مستقیمی با شنوایی دارد، خوش درخشید.

جالب است بدانید که بتهوون اولین کسی بود که ارتباط بین سمعک و موسیقی را برقرار کرد. او با قرار دادن یک میله نازک روی پیانو و اتصال آن به دندان‌هایش کاری می‌کرد که صدای موسیقی به گوش داخلی‌اش برسد و از این طریق نت‌های موسیقی را احساس می‌کرد و در واقع مخترع سمعک اولیه نیز بود.

ارتباط سمعک و موسیقی

بیشتر سمعک‌ها برای شنیدن صدا در مکالمات روزمره طراحی می‌شوند اما صداهای موسیقی مختصات متفاوتی دارد که با اصوات مکالمه یکسان نیست. به همین دلیل برای شنیدن مناسب قطعات موسیقی، به سمعک‌هایی نیاز است که به طور اختصاصی برای شنیدن موسیقی طراحی شده باشند.

این دسته از سمعک‌ها معمولا به شکلی طراحی می‌شوند که ارتعاش‌ها و صداهای سازهای مختلف یا لایه‌های مختلف صوتی برای شنونده به وضوح قابل شنیدن باشد. این سمعک‌ها که برای شنیدن قطعات موسیقی بهینه‌سازی شده‌اند، می‌توانند برای پخش انواع سبک‌های مختلف موسیقی هم تنظیم شوند.

قبل از اینکه به معرفی سمعک‌های مناسب برای اهالی موسیقی بپردازیم، باید نکاتی را درباره ارتباط
سمعک و موسیقی بدانید. پس در ادامه با سمعک ترنم همراه باشید.

تنظیم محدوده موسیقی در طراحی سمعک

hearing-range-diagram
مقایسه دامنه صوت گفتار و موسیقی

اکثر سمعک‌ها برای شنیدن صدا در مکالمات روزمره طراحی شده‌اند، همان طور که در گراف بالا مشاهده می٬‌کنید دامنه یا محدوده صدای موسیقی بطور قابل توجهی از محدوده صدای گفتار بیشتر است و از آنجا که اکثر سمعک‌ها برای تقویت صدای گفتاری طراحی شده‌اند بنابراین  نمی‌توانند تمامی زیر و بم‌های موسیقی و تفاوت‌های ظریف آن را که یک موسیقی‌دان، نوازنده یا گوش‌دهنده حرفه‌ای موسیقی به آن نیاز دارد را به گوش شما برساند.

با این حال این موضوع به معنی آن نیست که اهالی موسیقی نمی‌توانند از مزایای استفاده از سمعک برای رفع این مشکل استفاده کنند، در ادامه متخصصین سمعک ماهشهر انواع سمعک مناسب برای اهالی موسیقی را به شما معرفی خواهند کرد.

انواع سمعک مناسب برای موسیقی

رابطه سمعک و موسیقی رابطه جدیدی نیست و از همان زمان که سمعک اختراع شد، کاربرد آن برای موسیقی نیز بررسی شده است. امروزه با پیشرفت تکنولوژی، سمعک‌هایی تولید شده‌اند که به خوبی این مشکل را رفع کرده‌اند.

در ادامه مطلب برخی از تکنولوژی‌های به کار رفته در این سمعک‌ها معرفی می‌شود:

سمعک‌های اصلاح شنیداری

ضعف و از دست دادن شنوایی تاثیر زیادی در روحیه و عملکرد اهالی موسیقی دارد. در صورتی که پزشک متخصص تشخیص دهد که شما دچار مشکل شنوایی هستید، استفاده از سمعک‌های اصلاح شنیداری تنها روشی است که به شما کمک می‌کند.

سمعک‌ها به دو دسته اصلی مختلف تقسیم می‌شوند:

  • 1. سمعک‌های داخل گوش
  • 2. سمعک‌های پشت گوش

سمعک‌های مناسب برای اهالی موسیقی از نوع سمعک‌های داخل گوش هستند. سمعک‌های پیشرفته مناسب موسیقی می‌توانند صدای افراد را از صدای موسیقی، و صدای آواز را از نت‌های موسیقی جدا کنند. این دستگاه‌ها دارای برنامه‌های مخصوص خود و تنظیمات قابل تغییر هستند.

سمعک‌های تخصصی موسیقی

بعضی از شرکت‌های تولید کننده سمعک با موسیقی‌دان‌ها و اهالی موسیقی همکاری می‌کنند تا محصولاتی تولید کنند که مناسب اهالی موسیقی باشد. این دسته از سمعک‌ها اغلب برای شنیدن موسیقی در حالت‌های مختلف بهینه‌سازی می‌شوند و برای شنیدن انواع مختلف موسیقی کاربرد دارند. به صورت کلی سمعک‌های مناسب موسیقی در این موارد کاربرد دارند:

  • موسیقی ضبط شده: ساده‌ترین حالت موسیقی است که با استفاده از دستگاه‌های پخش مختلف، در منزل یا در خودرو شنیده می‌شود.
  • موسیقی زنده: در کنسرت‌ها و رویدادهای زنده شنیداری این نوع از موسیقی شنیده می‌شود. این نوع از صدا ویژگی‌های متفاوتی دارد که بسیاری از شرکت‌های تخصصی سمعک در مورد آن تحقیق کرده و برنامه‌های مناسب برای شنیدن دقیق آن ایجاد کرده‌اند.
  • موسیقی‌دان یا نوازنده: گذشته از دو مورد قبلی که هر دو در ارتباط با مخاطبان موسیقی هستند، خود نوازندگان و موسیقی‌دان‌ها نیز به شنیدن دقیق صدا و موسیقی نیاز دارند. حالت موسیقی‌دان سمعک برای افرادی که روی صحنه برنامه اجرا می‌کنند کاربرد دارد و نوازندگان با این سمعک می‌توانند به خوبی و با کیفیت بالا اجزای مختلف موسیقی را شنیده و درک کنند.

امروزه شرکت‌های پیشرفته تولید تجهیزات کمک شنیداری با تمرکز بر رابطه سمعک و موسیقی تجهیزاتی ارائه می‌دهند که شنیدن موسیقی در حالت‌های مختلف را امکانپذیر می‌کند و به افرادی که دچار مشکل شنوایی هستند، کمک قابل توجهی می‌کنند.

سخن پایانی

 سمعک‌ها تجهیزات کمک شنیداری هستند و افرادی که دچار مشکلات شنوایی می‌شوند، با کمک آنها به خوبی صداها را می‌شوند و از هم تفکیک می‌کنند. اهالی موسیقی علاوه بر شنیدن مکالمات، به ابزاری برای شنیدن قطعات موسیقی و نت‌های ریز و درشت نیاز دارند. سمعک‌های معمولی به خوبی این کار را انجام نمی‌دهند و افراد هنگام استفاده از آنها نمی‌توانند جزئیات شنیداری موسیقی را متوجه شوند.

رابطه سمعک و موسیقی از چشم تولید‌کنندگان سمعک دور نمانده و تکنولوژی‌های مختلفی برای رفع این مشکل توسعه پیدا کرده است. با استفاده از این تکنولوژی‌ها و دستگاه‌های جدید، افراد می‌توانند در حالت‌های مختلف، یک آهنگ را شنیده و اجزای مختلف آن را درک کنند. بعضی از سمعک‌های تخصصی پیشرفته حتی آپشن‌های مختلفی دارند و کاربر آن‌ها می‌تواند حالت شنیداری موسیقی خود را تنظیم کند تا استفاده از سمعک بهترین نتیجه ممکن را داشته باشد.

منابع

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
LinkedIn
Telegram
Print

  مدل‌های سمعک