یکی از اختلالاتی که ممکن است افراد با آن مواجه شود، اختلال کم شنوایی است که در بیشتر مواقع بهخاطر آسیبهایی که به گوش داخلی یا عصب وارد میشوند، به وجود میآید. البته لازم به ذکر است که در برخی موارد ممکن است این اختلال به خاطر مشکلات مادرزادی، بیماریهای خاص، تداخلات دارویی، در معرض صداهای بلند قرار گرفتن و… به وجود بیاید.
در ادامه این مقاله از سمعک ترنم ما قصد داریم تا تمامی این موارد را با هم بررسی کنیم و روشهای درمان آسیبهایشنوایی را با هم بررسی کنیم. لازم به ذکر است که در کلینیک ترنم، به روزترین روشهای درمانی توسط متخصصان این مجموعه انجام میگیرد.
به چه دلایلی دچار اختلالات شنوایی میشویم؟
به وجود آمدن اختلالات شنوایی دلایل بسیار زیادی دارد. از جمله اصلیترین دلایلی که موجب این اختلال میشود عبارتند از:
- عدم شنیدن صداها و آواها
- سخت متوجه شدن صداها و کلمات در مواجه با صداهای پس زمینه زیاد و یا جاهای شلوغ
- سخت شنیدن حروف صامت
- زیاد کردن صدای تلویزیون و مشکل در شناسایی صداها در هنگام مشاهده
- سخت شدن روابط اجتماعی به خاطر مشکلات شنوایی و…
برای درمان این مشکلات، روشهای گوناگونی وجود دارد. در ادامه تمامی این موارد را با هم بررسی خواهیم کرد.
درمان حسی-عصبی برای درمان کمشنوایی
اصلیترین روش درمان آسیبهای گوش که موجب کم شنوایی میشود، اصلاح عصب شنوایی و سلولهای مویی، استفاده از سمعک و یا انجام ایمپلنت حلزونی است. در بسیاری موارد بیماران پس از استفاده از این دو روش، به نتیجه دلخواه و به دست آوردن قدرت شنوایی خود خواهند شد. درمان آسیبهای شنوایی از طریق کاشت حلزون به این صورت است که بخشهای آسیب دیده سیستم شنوایی، کنار گذاشته میشود و از آن عبور میکند و به طور مستقیم عصبهای شنوایی را تحریک میشوند. با استفاده از این روش، شدیدترین آسیبهای حسی-عصبی درمان میشود و قدرت شنوایی باز خواهد گشت.
جهت استعلام قیمت و هزینههای سمعک و یا جراحی به روش کاشت حلزون، با کارشناسان ما در کلینیک سمعک ترنم در ارتباط باشید.
درمان آسیبهای شنوایی با استفاده از روش بازگشت کم شنوایی انتقالی
درمان آسیبهای شنوایی با استفاده از روش بازگشت کم شنوایی انتقال، بستگی به طبیعت و میزان مشکل فرد است. افرادی که دچار کم شنوایی انتقالی هستند، با استفاده از این روش میتوانند بخشی از قدرت شنواییشان را مجددا به دست آورند. البته لازم به ذکر است که همه افراد کیس مناسب انجام این پروسه درمانی نیستند و ارزیابیهایی زیادی جهت انجام این روش، مورد نیاز است.
رفع انسداد و درمان آسیبهای شنوایی
گاهی اوقات مشکلاتی که موجب کمشنوایی میشوند، به خاطر مسدود شدن ممکن است به وجود آمده باشد و با مشخص کردن دلیل انسداد و رفع آن، ممکن است به حالت اولیه بازگردد. از جمله دلایلی که موجب انسداد مجرای گوش میشود عبارتند از:
- به هم فشردگی موم
- عفونتهای گوش
- وجود اجسام خارجی
در بسیاری موارد بدون انجام عملهای تهاجمی، این مشکلات با کمترین هزینه و یا با مصرف آنتیبیوتیک زیر نظر پزشک برطرف خواهد شد.
روشهای دیگر درمان آسیبهای شنوایی
روشهایی که بالا به آن اشاره کردیم، رایجترین روشها برای رفع این مشکل بودند. گاهی اوقات برای رفع مشکلات شنوایی، نیاز به انجام برخی عملهای جراحی است. از جمله مشکلاتی که فقط با انجام عملهای جراحی برطرف میشوند عبارتند از:
- تنگی کانال گوش
- وجود برجستگی استخوان کانال گوش
- اتواسکلروزیس یا رشد غیر طبیعی استخوان اطراف استخوانچه رکابی در گوش میانی
- گسستگی زنجیره استخوانی یا جدایی غیرطبیعی استخوانچههای گوش میانی (رکابی، چکشی و سندانی)
پس از بررسی تخصصیتر توسط پزشک و انجام عملهای جراحی، برخی راه حلهای پیشنهادی هم به بیماران توصیه میشود. از جمله:
- استفاده از سمعکهای معمول و رایج
- استفاده سمعکهای هدایت استخوانی
- استفاده از دستگاههای قابل کاشت متصل به استخوان
- ایمپلنتهای گوش میانی
جمع بندی و سخن آخر
در این مورد اختلالات شنوایی و روشهای درمان آسیبهای شنوایی گفتیم. روشهای درمانی گوناگونی برای رفع این اختلال وجود دارد. اولین قدم برای درمان این اختلال و بازگشت شنوایی، مراجعه به پزشک و بررسی روشهای درمان و انتخاب بهترین گزینه برای بیماران است.
پس از مراجعه به پزشک و بررسی میزان شنوایی با استفاده از ابزارهای شنوایی سنجی، گزینههای پیشنهادی و بهترین روش درمانی را به بیمار پیشنهاد میدهد. برای کسب اطلاعات بیشر در این مورد، حتما با کارشناسان و پزشکان کلینیک سمعک ترنم در ارتباط باشید تا مناسبترین گزینه به شما پیشنهاد شود. کلینیک تخصصی ترنم با کادری مجرب و تجهیزات پیشرفته، خدمات تشخیصی و درمانی با کیفیت در زمینه گوش را به مراجعه کنندگان ارائه میدهد.
امیدوارم مطالبی که در این مقاله بیان شد، برای شما مفید بوده باشد.