Electrophysiologic Test
الکتروفیزیولوژیک و تست های آن
الکتروفیزیولوژیک و تست های آن، برای تشخیص مکان ضایعه در دستگاه شنوایی استفاده میشود.
همچنین برای تخمین آستانه شنوایی، میتوان از آزمون های الکترروفیزیولوژیک استفاده نمود.
یکی از موارد بسیار مهم در تستهای شنوایی سنجی، میزان همکاری فردی است که این آزمون از او گرفته میشود. در برخی موارد مثل تستهای شنوایی سنجی نوزادان و یا افرادی با نیازهای خاص، باید از روش ارزیابی الکتروفیزیولوژیک شنوایی گوش برای بررسیهای دقیقتر و حرفهایتر استفاده شود.
امروز در این مقاله از کلینیک سمعک ترنم ما قصد داریم تا خیلی کامل در مورد اینکه ارزیابی الکتروفیزیولوژیک شنوایی گوش چیست و چگونه انجام میشود را به شما توضیح دهیم. لازم به ذکر است که در کلنیک سمعک ترنم این امکان فراهم شده است که این آزمونها را با بالاترین کیفیت توسط پزشکان مجرب انجام دهید.
به چه آزمونی الکتروفیزیولوژیک شنوایی گوش گفته میشود؟
آزمون شنوایی سنجی الکتروفیزیولوژیک یکی از انواع تستهای شنوایی است که با استفاده از دستگاه مخصوصی، میزان شنوایی بیمار ارزیابی میشود. در این آزمون تمامی قسمتهای داخلی گوشی از داخلیترین اجزا تا قشرهای مختلف مغز که مسئول حسهای شنوایی هستند، مورد بررسی قرار میگیرد. پس از انجام این تست، آستانه شنوایی بیمار به صورت کامل تخصصی و دقیق مشخص خواهد شد و در صورت نیاز بهترین و مناسبترین روش درمانی پیشنهاد خواهد شد.
آزمون الکتروفیزیولوژیک شنوایی گوش انواع مختلفی دارد که در ادامه به صورت مختصر این آزمونها را به شما معرفی خواهیم کرد:
تست ABR
بررسی پاسخ شنیداری ساقه مغز هم یکی دیگر از روشهای ارزیابی الکتروفیزیولوژیک شنوایی گوش است. این روش با استفاده از الکترودهایی که روی جمجمه قرار میگیرد، فعالیت و عصب شنوایی و ساقه مغز را بررسی میکند.
این تست ( زیر مجموعه الکتروفیزیولوژیک ) یک پتانسیل تحریکی شنوایی است که توسط الکترودهای قرار گرفته بر روی جمجمه، فعالیت، الکتریکی عصب شنوایی و ساقه مغز را بررسی می کند. ABR از هفت (VII) موج تشکیل شده است که امواج یک تا V را مورد بررسی قرار میدهد. از مزایای این تست میتوان به : حساسیت بالا به تومور آکوستیک، پاسخ های مثبت کاذب کم، قابل اعتماد و غیرتهاجمی بودن آن است.
همچنین توجه داشته باشید که این تست که برای شما میتواند مهم باشد در مرکز تخصصی شنوایی سنجی و درمان سرگیجه کلینیک سمعک ترنم زیر نظر شنوایی شناسان برای شما انجام میگردد.
این آزمون با ۲ رویکرد مختلف انجام می شود که هر کدام اهداف ویژه و مشخصی دارند:
1. Diagnostic ABR
مشخص کردن محل ضایعه (Site of Lesion) – جدا کردن ضایعات محیطی از ضایعات مرکزی
2. تست ABR Threshold
تخمین آستانه شنوایی افرادی که شرایط نرمالی برای این تست ندارند ( افراد سخت آزمون ) مانند : نوزادان، کودکان و افراد متمارض
شنوایی سنجی با پاسخ برانگیخته قشر مغز (CERA)
یکی دیگر از روشهای ارزیابی الکتروفیزیولوژیک شنوایی گوش، تست CERA است. این تست برای تعیین آستانه شنوایی افراد مورد استفاده قرار میگیرد. این تست با استفاده از الکترودهای حسگر که روی سر بیمار گذاشته میشود انجام میگیرد و سپس محرکهای صوتی در گوش بیمار پخش میشود. واکنشهای شنوایی بیمار توسط الکترود حسگر ثبت و در دستگاه ضبط میشود. در نتیجه میتوان میزان و آستانه شنوایی فرد را تعیین نمود.
تست ASSR
این تست که به هدف تعیین آستانه شنوایی نوزادان و کودکان انجام می شود، یک پاسخ ریتمیک مغز است که به وسیله یک محرک تکرار شونده ایجاد می شود.
این تست درکنار نتایج ABR مجموعه ای کمک کننده؛ برای تخمین آستانه شنوایی است.
تست ECochG
تکنیکی برای ثبت پاسخ های الکتریکی حلزون و عصب شنوایی از طریق الکترود نزدیک به سلولهای مویی حلزون و عصب شنیداری در پاسخ به محرک اکوستیکی است. سه مولفه ی پاسخ ECochG شامل CM,SP,AP می تواند به شناسایی اختلالاتی نظیر نورپاتی شنوایی، منییر یا هیدروپس اندولنفاتیک کمک کند.
تست OAE
در این مدل از آزمون الکتروفیزیولوژیک از محرک شنیداری با تحریک صوت، سلولهای مویی خارجی که در گوش داخلی قرار دارند به حرکت درآورده میشود. با به حرکت افتادن موهای ظریفی که روی این سلولها وجود دارد، یک سیگنال صوتی به وجود میآید. این سیگنال در تمامی قسمتها پخش خواهد شد.
این آزمون عملکرد تمامی سلولهای مویی خارجی گوش را مورد بررسی قرار میدهد. با استفاده از این آزمون میتوان تمامی آسیبهای شنوایی را به خوبی شناسایی کرد و بهترین روش درمانی را به بیمار پیشنهاد داد. این روش بسیار مناسب بررسی میزان شنوایی نوزادان است و خیلی سریع با اقدامات درست میتوان تمامی مشکلات ناشی از کمشنوایی را در آنها را درمان کرد. لازم به ذکر است که مدت زمان انجام این تست تنها یک تا دو دقیقه زمان نیاز دارد.
پاسخهای تولید شده توسط سلولهای عضلانی برانگیخته در دستگاه تعادلی (VEMP)
این آزمون هم تهیه شده بر اساس الکتروفیزیولوژی عصبی بیمار است. در این تست کارکرد صحیح بخشهایی از گوش داخلی و اعصاب انتهای آن که مسئول حفظ تعادل بدن هستند، مورد سنجش قرار میگیرد. پاسخهایی که توسط ارگانهای داخلی گوش در ساکول و اوتریکل قرار دارد، وضعیت و میزان شنوایی فرد را در این تست نشان میدهد.
تست Vestibular Evoked Myogenic Potential) VeMP) یک ابزار تشخیصی کاربردی برای شناسایی ضایعات دهلیزی است. VEMP یک تکنیک ارزیابی نوروفیزیولوژیک است که برای تعیین عملکرد اندام های اتولیت (اتریکول و ساکول) بکار می رود. ارزیابی VEMP ابزاری غیر تهاجمی است و باعث ناراحتی بیمار نمی شود.
این تست اطلاعات حاصل از تست کالریک و دیگر ارزیابی های گوش داخلی را کامل می کند و به دو شکل صورت میپذیرد:
1. OVEMP
سلامت اتریکول و عصب و ستیبولار فوقانی را بررسی میکند.
2. CVEMP
ساکول و عصب وستیبولار تحتانی را بررسی میکند
سخن آخر
در این مقاله ما خیلی کامل روشهای مختلف ارزیابی الکتروفیزیولوژیک شنوایی گوش را مورد بررسی قرار دادیم. اگر بخواهیم خیلی خلاصه در مورد تستهای الکتروفیزیولوژیک گوش توضیح دهیم؛ این گونه باید گفت که این تست برای ارزیابی کامل پایش فعالیتهای مغز و اعصاب شنیداری/تعادلی طراحی شده است. در این آزمون تمامی پاسخهای عصبی و الکتریکی، با استفاده از الکترودهایی که روی پوست و در بخشهای از گوش، سر یا گردن قرار داده میشود، در برابر محرکهای صوتی یا تعادلی، ثبت و ضبط میشود و آستانه شنوایی هر شخص بر اساس آن تعیین میگردد.
لازم به ذکر است که تمامی تستهایی که با استفاده از این روش از بیماران گرفته میشود، کاملا غیرتهاجمی هستند و بیمار هیچ درد و یا استرسی را تجربه نخواهد کرد. در این تستها هرچقدر بیماران آرامتر باشند و آرامش بیشتری داشته باشند، نتیجه آزمایشات دقیقتر و قابل اطمینانتر خواهد بود.
در کلینیک سمعک ترنم، تمامی خدمات و آزمونهای مربوط به ارزیابی الکتروفیزیولوژیک شنوایی گوش، توسط برترین پزشکان با آخرین متد روش دنیا انجام میگیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر، با کارشناسان ما در تماس باشید.
Best Hearing Aids
تجویز سمعک
با توجه به بررسی نتایج آزمون های شنوایی بهترین مدل سمعک مناسب برای مشکل شنوایی شما تجویز خواهد شد.
Hearing Assessment
ارزیابی شنوایی
برای تجویز سمعک مناسب میزان کم شنوایی شما با آزمون های مختلف در مرکز تخصصی سمعک ترنم مشخص می شود.
Hearing Aid Advice
مشاوره سمعک
پس از انجام آزمونهای شنوایی نتیجه آن برای شما توضیح داده شده و در انتخاب بهترین سمعک به شما کمک می کنیم.
Electrophysiologic
الکتروفیزیولوژی
برای تجویز سمعک مناسب میزان کم شنوایی شما با آزمون های مختلف در مرکز تخصصی سمعک ترنم مشخص می شود.