دلایل زیادی برای کاهش شنوایی در بزرگسالان وجود دارد. شما می توانید از برخی علل اما نه همه آنها جلوگیری کنید.
شما می توانید کم شنوایی را از خانواده خود به ارث ببرید. همچنین با افزایش سن کم شنوایی اتفاق می افتد. دلایل دیگری نیز وجود دارد که در ادامه توضیح داده شده است. کاهش شنوایی ممکن است به خودی خود یا با وزوز گوش یا زنگ زدن در گوش همراه باشد.
برخی از علل کاهش شنوایی در بزرگسالان عبارتند از :
اتواسکلروز
این بیماری مربوط به گوش میانی است. ای بیماری حرکت استخوان های ریز گوش میانی را سخت تر می کند. این عارضه باعث کاهش شنوایی هدایتی می شود. بیماری اتواسکلروز اغلب با جراحی درمان می شود.
بیماری منیر
این عارضه، بیماری گوش داخلی است. علت بیماری منیر مشخص نیست. معمولاً در افراد بین 30 تا 50 سال شروع می شود و فرد مبتلا اغلب دچار کم شنوایی حسی عصبی می شود. عوارض سرگیجه و صدای زنگ در گوش از موارد شایع است در این بیماری محسوب می شوند، همچنین حساسیت به صداهای بلند نیز ممکن است در فرد پدیدار شود. کم شنوایی موقتی می باشد، اما با گذشت زمان، مقداری از این کم شنوایی ها دائمی می شوند.
بیماری خودایمنی گوش داخلی
اختلال خود ایمنی اختلالی است که بدن شما به خود حمله می کند. این نوع کم شنوایی سریع اتفاق می افتد. اگر ناگهان شنوایی خود را از دست دادید باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. درمان توسط شنوایی شناس می تواند به کاهش کم شنوایی کمک کند.
داروهای اتوتوکسیک
داروهایی وجود دارند که می توانند باعث کاهش شنوایی شوند. شما باید با پزشک خود در مورد داروهایی که مصرف می کنید صحبت کنید. برخی از داروهایی که ممکن است بر شنوایی تأثیر بگذارند عبارتند از:
- آنتی بیوتیک های آمینوگلیکوزید، مانند استرپتومایسین، نئومایسین، یا کانامایسین
- مقادیر زیادی آسپرین
- دیورتیکها، مانند اسید لازیکس یا اتاکرینیک اسید
- برخی از داروهای شیمی درمانی
صدای بسیار بلند
صدای بلند می تواند باعث از دست دادن دائمی شنوایی شود. کم شنوایی ناشی از سر و صدا بدون درد است و معمولا در طول زمان اتفاق می افتد. شنیدن صدای بسیار بلند، مانند انفجار، می تواند باعث کاهش شنوایی ناگهانی شود.
نوروم آکوستیک
این عارضه نمونه ای از توموری است که باعث کاهش شنوایی می شود. همچنین می تواند باعث زنگ زدن در گوش و احساس پر بودن گوش شود. برای نوروم آکوستیک به درمان پزشکی نیاز دارید.
آسیب فیزیکی به سر
آسیب مغزی تروماتیک، سوراخ در پرده گوش و آسیب به گوش میانی می تواند باعث کاهش شنوایی شود.
پرسبیکوزیس
این بیماری، کم شنوایی حسی عصبی است که با افزایش سن اتفاق می افتد. گفتار ممکن است مبهم یا ناواضح به نظر برسد. ممکن است مجبور شوید از مردم بخواهید حرف خود را تکرار کنند یا صدای تلویزیون را بلندتر کنید تا آن را بشنوید.